Szakmai kiadványok - Ec-Pec Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szakmai kiadványokAz Ec-Pec Alapítvány kiadványok megjelentetésével segíti a pedagógusok szemléletváltását és a módszertani kultúra színesítését. Megjelent kiadványaink köre a profilunknak és a szakmai igényeknek megfelelo~en állandóan bővül.

A kiadványok megrendelhetőek webshopunkban illetve elérhetőségeink bármelyikén.

Megjelent könyveink:

Játékkal, játékosan! Kreatív játékok a tanév minden napjára

A kiadvány 180 pedagógusok által gyakorlatban megvalósított játékötletet tartalmaz a tanév minden napjára tematikus csoportokra bontva:
Játékok év eleji ismerkedéshez
Csoportalakító, csapatépítő játékok
Tananyag elsajátítását elősegítő játékok
Többfunkciós játékok
Bizalomépítést, toleranciát fejlesztő játékok
Ünnepekhez kötődő játékok

Valamennyinek megvan a helye a modern osztályban és az óvodai csoportszobában, ahol nap mint nap meg kell felelnünk a XXI. század pedagógiai elvárásainak. Ezáltal vonzóvá teszi a gyűjteményt olyan óvodapedagógusok, tanítók, általános és középiskolai tanárok számára, akik vágynak az új gyakorlati ötletekre, nem csupán tananyagot, hanem élményt szeretnének nyújtani. A szülők számára pedig olyan ötleteket kínálnak a játékok, amelyek segítségével eltűnik a tananyagok gyakorlásának monotonitása, valamint segítséget nyújt az otthoni fejlesztő neveléshez.
Paletta -Projektek lépésről lépésre, tanítói kézikönyv

A kiadvány minden gyakorló pedagógus számára (azoknak, akik már alkalmazzák a projekt- módszert, és azoknak is, akik még csak ismerkednek vele) hasznos tapasztalatot jelent és segítséget nyújt a projektpedagógiai alkalmazásához.

A könyv tíz gyakorlatban már megvalósított, tantárgyközi projektet mutat be óratervek, segédanyagok, a tanulók munkáinak (rajzok, fotók stb.) segítségével. A projektek a gyermekek mindennapjaihoz hozzátartozó, érdekes témákon alapulnak. Ezek saját élményű feldolgozásával a diákok olyan ismeretekhez jutnak, amik hozzájárulnak a világ rendszerének megismeréséhez, látókörük szélesítéséhez.
Reményeink szerint a projektekhez kapcsolódó ötletes feladatok a szülők és gyermekeik számára is segítséget nyújtanak a szabadidő hasznos eltöltéséhez.
Segítőkészség- A tanulás sikerességéhez szükséges pszichikus funkciók megfigyelése és fejlesztése


A módszertani segédkönyv az 5-8 éves korosztályt oktató -nevelő pedagógusoknak könnyíti meg a személyre szabott fejlesztési tervek elkészítését, különös tekintettel az óvodából az iskolába történő átmenet tanulási problémáira.

Játssz velem! - 111 játék mindenkorra, minden korra


A Lépésről lépésre pedagógusok által kipróbált játékok gyűjteménye a programtól függetlenül is használható kisgyermekkortól egészen felnőtt korig. A játék kiválasztását olyan táblázat könnyíti meg, melynek segítségével a játékhoz kapcsolódó tantárgy, a fejlesztendő készség, a csoprtlétszám, vagy a gyermekek kora szerint is kereshetünk, egyszerre akár több szempont figyelembevételével.

Peti cseresznyefája/ Andy's Cherry Tree (Mesékkel a világ körül sorozat)


A sorozatban megjelenő meséket mindazoknak az önállóan jól olvasó gyermekeknek ajánljuk,akik az angol nyelv elsajátítását kisiskolás korban kezdik meg. A történetek az irodalom órákon is jól használhatóak, melyek tartalmukban a másságról, a lemondásról, az elérhetetlennek tűnő, titkolt vágyakról, az igazságosságról mesélnek. A történetek feldolgozását mindkét nyelven differenciált nyelvtani és játékos írásbeli feldatokkal könnyítjük.

Úgy szeretnék egy kutyát! / To have a Dog ( Mesékkel a világ körül sorozat)


A sorozatban megjelenő meséket mindazoknak az önállóan jól olvasó gyermekeknek ajánljuk,akik az angol nyelv elsajátítását kisiskolás korban kezdik meg. A történetek az irodalom órákon is jól használhatóak, melyek tartalmukban a másságról, a lemondásról, az elérhetetlennek tűnő, titkolt vágyakról, az igazságosságról mesélnek. A történetek feldolgozását mindkét nyelven differenciált nyelvtani és játékos írásbeli feldatokkal könnyítjük.


Módszertani filmek:

Terem és környezet

A 20 perces film néhány elso~ osztályos projektóra keretében mutatja be, hogy a Lépésro~l lépésre programban résztvevo~ gyerekek hogyan használják a közvetlen környezetüket és a rendelkezésükre álló teret, és hogy a pedagógus hogyan szervezi meg a munkát a különbözo~ tevékenységközpontokban.

Projekt -Repülő Gépezetek

A film a Repülő szerkezetek témakörében vizsgálja az alsó tagozatos projektoktatást, 3. évfolyamon. A gyerekek által javasolt projektcímek összegyűjtésétől kezdve a 6-hetes munkafolyamatot a projektzáró kirándulásig és kiállításig követi nyomon. Ötleteket kaphatunk a szülők bevonására, és a projekt megszervezéséhez is. A filmhez tantárgyakra, készségekre, munkaformákra, és ismeretekre lebontott Projektháló tartozik, melynek mintájára bármely évfolyam, bármely tárgyú projektje is megtervezhető!

Lépésről lépésre- Kooperatív csoportmunka az iskolában

Az alsó tagozatos kooperatív csoportmunkát bemutató 20 perces filmünk kapcsolódik Dr.Spencer Kagan Kooperatív Tanulás c. könyvéhez, így néhány egyszerű technikát mutat be, valamint ötleteket ad a csoportmunka hatékony megszervezéséhez és kivitelezéséhez. A kazettához módszertani segédanyag is kapcsolódik.

Lépésről lépésre- Kooperatív csoportmunka az óvodában

A 30 perces film több különböző kooperatív csoportmunkát és technikát mutat be, nagy hangsúlyt fektetve azokra a pedagógiai mesterfogásokra, amelyek alkalmazásával a gyerekek már az óvodában képessé válhatnak a valódi együttműködésre.

Elűkészületben:

PERSONA DOLL módszertani kézikönyv

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz