Munkatársak - Ec-Pec Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Munkatársak

BemutatkozásPap Sára- ügyvezető igazgató
papsara@ecpec.hu


Számomra az Ec-Pec Alapítvány ügyvezetői megbízatása jelentős szemléletbeli változásokat hozott. Kétgyermekes családanyaként mély szociális érzékenységgel követem a gyermekek sorsát befolyásoló egyik alapfeltételt, az iskoláztatás fontosságát. Ennek kapcsán figyeltem fel az Ec-Pec Alapítvány tevékenységére, és nagy örömömre szolgált, hogy a Kuratórium megbízott az alapítvány vezetésével.

Komoly kihívást jelent számomra, az Ec-Pec misszió továbbvitele és a szakmai feladatok irányítása. Számítok arra, hogy a missziónkban vállalt feladatoknak gyakorlatilag soha nem lehet vége és az eredmények sem számszerűsíthetők - az objektív (ön)értékelés nemcsak támogatóink részére, hanem önmagunk számára is fontos feladat.
Társadalmunk egyik fő problémája azon előítéleten alapul, mely szerint a hátrányos helyzetű csoportok úgysem lesznek képesek felzárkózni, és emiatt képzésük értelmetlen.

Meggyőződésem, hogy oktatás, képzés hiányában a munkavállalás és a társadalmi beilleszkedés lehetőségei erősen korlátozottak maradnak, – ezáltal növekszik a megosztottság és fokozódik az eőítélet. Összegezve : az egyetlen esély a hátrányos helyzetű családok és gyermekeik iskoláztatási támogatása, oktatása, képzése, valamint környezetük és maguk szemléletmódbeli változásának elősegítése.

…én ezért dolgozom…

László Zsuzsanna- Tolerancia-program, szakmai vezető
laszlozsuzsa@ecpec.hu


Szociológusként végeztem az ELTE Szociológia Intézetében 1997-ben, résztanulmányaimat az Egyesült Államokban, illetve Hollandiában végeztem. Azóta szinte minden munkám az előítélet témája köré csoportosítható. 1998-tól 2000-ig a Nyílt Társadalom Intézetben dolgoztam a női civil szervezetek koordinátoraként, majd 2002-2004 között az ISSA munkatársa voltam. Főiskolai adjunktus vagyok a Kodolányi János Főiskola Neveléstudományi Tanszékén, ahol többek között az alábbi tantárgyakat oktatom: nevelésszociológia, multikulturális oktatás, szociálpszichológia. Jelenleg az Ec-Pec Alapítvány előítélet munkacsoportjának vezetője és trénere vagyok. Két gyermekem van, Budapesten élek.

Amitől lelkes vagyok: balett…egy jó könyv…finom bor…a bohémélet…Duna-part…aranygaluska…nézni a gyermekeimet játszani…New York…mezitláb a meleg aszfalton..

Páll Viktória- Lépésrő Lépésre program, szakmai vezető
pallviktoria@ecpec.hu


Immár ötödik éve foglalkozom pedagógiával, és egyre inkább biztos vagyok benne, hogy az oktatás akkor a legeredményesebb, ha a gyermek lelkiállapota az órákon szorongás- és feszültségmentes. A harmonikus légkör biztosításának alapja a gyermek és a pedagógus közötti kölcsönös bizalom és egyetértés. Így megteremthetjük Vittorino da Feltre által megálmodott „gasa giocosa”-t (vidámság háza), melyhez a Lépésről Lépésre pedagógiai program hasznos és eredményes módszertani alapot szolgáltat.

Szabadidőmet a magyar irodalom és a nyelvészet fogságában töltöm, jelenleg névtant és szociolingvisztikát kutatok, Minya Károly szavaival élve „Nyelvészkedem, tehát vagyok”!

Jakus Anita – PR és Marketing koordinátor
jakusanita@ecpec.hu


2006-ban diplomáztam üzleti kommunikáció szakon, pályakezdőként kerültem a non-profit szférába. A civil szektorban megtaláltam azokat az értékeket és szellemiséget, melyet fontosnak tartok. Nagyon sokat jelent számomra, hogy az Alapítványnál elhivatott közegben, egy remek csapat tagjaként dolgozhatom.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz