Munkaerőpiaci (re)integrációs program - Ec-Pec Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Munkaerőpiaci (re)integrációs programKüldetés

Az Ec-Pec Alapítványnak megalakulása óta célja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerő-piaci és társadalmi integrációjának elősegítése. Az elmúlt fél évtizedben a demokratikus, toleráns, esélyegyenlőséget javító oktatási környezet kialakításban szerzett tapasztalataink megerősítettek bennünket abban, hogy munkánk nem érhet véget az iskolakötelezettségi kornál. Célcsoportjaink társadalmi befogadásához nyújtott segítségünk az oktatásban való részvételük elősegítése mellett/után a munkaerőpiacon való sikeres helytállásukhoz nyújtott támogatással válik teljessé. A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok foglalkoztatási esélyegyenlőségének javítása érdekében- feltérképezzük azokat a tényezőket, melyek a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok foglalkoztathatóságát akadályozzák, - a felmérések eredményeinek ismeretében szolgáltatásfejlesztést valósítunk meg a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű társadalmi csoportok munkaerő-piaci és társadalmi esélyeinek javítására,-          projekttapasztalataink felhasználásával és célcsoportjaink szükségleteinek ismeretében támogatást szerzünk munkánkhoz.

Cél

A foglalkoztatási esélyegyenlőség szempontjából hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci (re)integrációját támogató program célja, hogy foglalkoztathatóságot javító ismeretbővítéssel, készség- és képességfejlesztéssel javítsuk célcsoportjainak elhelyezkedési esélyeit. Célcsoportjaink foglalkoztathatóságának javításához szolgáltatásainkat három területen dolgozzuk ki és biztosítjuk párhuzamosan:

  • munkáltatói készség és képesség javítása a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok foglalkoztatására,

  • a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyek ismeretbővítése, készség-, és képességfejlesztése elhelyezkedési esélyeik javítása érdekében,

  • a hátrányos helyzetű személyek és a munkaadók számára mentorszolgáltatás módszertani fejlesztése és a szolgáltatás biztosítása.


Munkatársaink

A program szakmai tartalmát 1 programvezető és 1 szolgáltatásfejlesztő módszertani munkatárs alakítja, akiknek a munkáját országos tréner- és mentorhálózatunk támogatja. Mentorképzési programunk fejlesztés alatt van, akkreditációját 2008. első negyedévére tervezzük.   

Lezárult programjaink:

   EQUAL – „Esélyteremtés a foglalkoztatásban”Esélynövelő roma iskolai koordinátorok képzése és foglalkoztatása, 2005-2007

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz